Presentació d’EDUSI Oliva

Presentació del procés de participació ciutadana que servirà per a la socialització de la Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible e Integrat (EDUSI) d’Oliva, que es pretén presentar a la tercera convocatòria dels fons europeus FEDER.

Els Fons de Desenvolupament Regional (FEDER), demanen a totes les ciutats que volen optar a les ajudes a través del seu cofinançament començar a treballar amb estratègies a mitjà i llarg termini que aposten per un creixement sostenible d’una forma integrada. La redacció d’una EDUSI és una ferramenta que serveix, fonamentalment, per a realitzar una diagnosi del municipi i un plantejament d’una sèrie de línies d’actuació per als pròxims anys, comptant durant tot el procés de redacció amb el parer de la ciutadania. D’una altra banda, aquesta estratègia permet que l’Ajuntament opte a les ajudes per portar a terme les línies d’actuació amb un cofinançament fins al 50% i fins a un màxim de 10 milions d’euros. Es preveu que a finals d’abril o maig, el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública resolga la segona convocatòria d’aquestes ajudes i llence la tercera.

Tant per a la redacció de l’estratègia, com per al procés de participació es comptarà amb l’ajuda de el fabricante de espheras, un equip multidisciplinari amb experiència en regeneració urbana, processos de participació ciutadana i assessorament d’administracions per a l’obtenció de finançament. El Pla de Participació de l’EDUSI d’Oliva contempla dos canals principals de participació oberts a tota la ciutadania. D’una banda, s’habilita una enquesta online que té com a objectiu recollir elements per a l’anàlisi sobre distints àmbits de la vida a la ciutat a través de la pàgina web edusioliva.particip.es.

D’una altra banda es realitzaran també uns tallers participatius en dues sessions obertes per a tothom els dies 2 i 13 de maig al centre social Sant Vicent (c/ Garcia Ordoñez, 8). El dimarts 2 de maig a les 19:00 de la vesprada es celebrarà el Taller I PENSEM OLIVA de diagnosi col·laborativa de la situació del municipi, on tots els assistents podran compartir la seua visió d’Oliva. El dissabte 13 de maig a les 10:00 del matí al mateix centre social Sant Vicent tindrà lloc el Taller II DISSENYEM OLIVA on els assistents tindran l’oportunitat de compartir les seues propostes per a millorar la ciutat i prioritzar quines de totes les propostes que sorgeixen són més urgents.

Animem a tota la gent a que acudisca a les dos jornades obertes i participe de l’enquesta online per poder comptar dins de l’estratègia amb el punt de vista del màxim de persones possible. Tota la informació relativa a aquest procés de participació i a la convocatòria dels Fons Europeus disponible es troba disponible a la pàgina web edusioliva.particip.es i al facebook de l’Ajuntament d’Oliva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *